Een vraag?

Heb je een vraag? Je vindt het antwoord waarschijnlijk in onze veelgestelde vragen:

 

Via onze website. Vul de datum van je vertrek en terugkomst, het type fiets en de maat. Pas als al deze parameters ingevuld zijn, zie je of de fiets beschikbaar is.

Als de fiets beschikbaar is, kun je op ‘afrekenen’ klikken en word je gevraagd om te betalen.

Controleer of je de fietsmaat hebt opgegeven. Als deze niet is opgegeven, wordt de fiets automatisch getoond als niet beschikbaar.

Als hij niet beschikbaar blijft, betekent dit dat ze allemaal verhuurd zijn op die datum. Wel zijn er nog opties:

  • Soms is het de moeite waard om met de datum te spelen. Als je een fiets een paar uur later huurt, is hij misschien wel beschikbaar.
  • Als je tussen twee fietsmaten in zit, kijk dan of er een fiets van de andere maat beschikbaar is.
  • Als je het niet erg vindt om op een ander type fiets te rijden dan hetgeen je in gedachten had, kijk dan of deze beschikbaar is.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je advies nodig hebt.

Dat spreekt voor zich! Je bent van harte welkom tijdens openingstijden. Voor een betere service raden we je aan contact met ons op te nemen om een afspraak te maken.

 

 

Hoe eerder, hoe beter. Sommige items zijn erg populair in het hoogseizoen.

Reserveren moet ten minste 3 dagen voor vertrek via de website. Als je een last-minute avontuur wilt organiseren, is dat mogelijk, maar dan moet je contact met ons opnemen.

  • Trekkingfietsen (met hoge of lage stang)

Deze stalen fiets is comfortabel, betrouwbaar en dynamisch. Hij heeft een plat stuur, waardoor hij toegankelijk is voor iedereen.

Het zijn INTEC t07 sturen. Alle technische info over de fiets vind je hier

  • Randonneuse

Deze fietsen hebben dezelfde kenmerken als de trekkingfiets, maar hebben een drop bar. Dit past bij mensen die van een meer dynamische fietshouding houden.

Het zijn INTEC FO10 Randonneurfietsen. Alle technische informatie over de fiets vind je hier

  • Gravel

Net als de randonneusefietsen hebben deze fietsen een drop bar en zijn ze gemaakt van staal. Het verschil is dat ze bredere banden hebben, een meer voorovergebogen houding hebben en geen bagagedrager. Ze zijn ideaal voor wie graag op onverharde wegen rijdt en licht reist.

Het is niet mogelijk om ‘klassieke’ achtertassen op deze fiets te gebruiken, maar we verhuren bikepacking tassen die aan het zadel en frame gezet worden.

Het zijn Kona Rove fiesen

  • 2 elektrische fietsen

Deze fietsen zijn elektrisch ondersteund, waardoor je minder inspanning moet doen om vooruit te geraken. 

Het zijn Batavia Dinsdag e-GO.

  • 1 PINO tandem

Dit is geen klassieke tandem – hij is veel dynamischer! De bestuurder zit achterop en de persoon vooraan trapt in een half-liggende houding.

Deze tandem is erg aangenaam om mee te rijden. Een ander voordeel is dat de twee personen dicht bij elkaar zitten, waardoor ze gemakkelijk met elkaar kunnen praten. Het is ook geschikt voor mensen met bepaalde handicaps.

De positie van de voorste pedalen worden aangepast. Dit maakt hem geschikt voor alle lengtes – zelfs kinderen – en maakt hem gemakkelijker te vervoeren in de trein (hoewel we je adviseren om dit na te gaan bij de treinmaatschappijen).

Hij heeft twee aparte derailleurs, dus iedereen kan in zijn eigen tempo trappen!

Het is een Hasebike Pino.

Elektrische fietsen zijn uitgerust met accu’s met een hoge capaciteit van 500 Wh.
Hoeveel kilometer dat is, hangt af van een aantal parameters:
Als je in de eco-modus rijdt met een lichte helling, kun je 150 km halen. Als je daarentegen overschakelt naar de turbomodus met veel hellingen, is het mogelijk dat de batterij na ruim dertig kilometer leeg is. Laten we zeggen dat je in de toermodus met een gematigd stijgingspercentage gemakkelijk 70/80 km kunt rijden.

Dit is afhankelijk van het type fiets/tas en de huurperiode. De prijzen zijn glijdend. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper de uitrusting per dag zal zijn. Aarzel niet om een simulatie te doen op de website.

Als non-profitorganisatie doen we ons best om de prijzen voor iedereen toegankelijk te maken, rekening houdend met onze werkingskosten. Als je een fietsproject hebt met een meer kansarm publiek, neem dan contact met ons op om het te bespreken.

We zijn gevestigd in de Grand-Hospice, in het centrum van Brussel, tussen het Centraal – en het Noordstation.
Ons adres: 7 rue du Grand Hospice, 1000 Brussel.
Als je het gebouw binnenkomt, neem je de gang rechts en ga je naar zaal D5.
We zijn een te kleine VZW om je verschillende plaatsen te kunnen aanbieden om materiaal op te halen of af te geven, of om transport voor fietsen te regelen.

Fietsen kunnen tijdens openingstijden worden opgehaald.
Voor de terugreis zijn er mogelijkheidheden om op een onafhankelijke manier materiaal te droppen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ja, dat kan! Maar als je Brussel bezoekt, raden we je aan om een fiets te huren bij Cyclo of Provélo. De fietsen daar zijn geschikter en goedkoper per dag.

 

Ja, dat kan voor 7 euro per reis. Stuur een mailtje zodat we ze voor je reserveren.

 

Contacteer ons!

Blijf geïnformeerd!

Over onze evenementen, tips & tricks over reizen met de fiets.