Gravel en Ardenne

Wil je gravel proberen? Dan zijn deze twee dagen echt iets voor jou!

Naast het prachtige, afgelegen landschap biedt deze route een grote variatie aan terrein, van asfalt dat je wat sneller laat rijden tot gravelpaden midden in de natuur en mountainbiketrajecten. De route die we voorstellen maakt deel uit van de Ardense kruisboog, die helemaal terug naar Luik gaat. De volledige tocht duurt 5 tot 6 dagen, maar we hebben een route bedacht die ideaal is voor een tweedaags uitstapje.

De route begint bij het station van Luik met een ravel. Daarna gaat de route door velden en bossen. Voordat je Dolhain bereikt, zijn er een paar hindernissen waar je je fiets moet optillen om door de velden te kunnen. Vervolgens gaat de route langs het prachtige Lac de la Gileppe, Scandinavisch landschap gegarandeerd! Uiteindelijk bereikt de route de Baraque Michel en het Signal de Botrange. De eerste dag eindigt met een prachtige route langs de rivier La Warche.

De tweede dag begint met een aantal steile klimmen die je benen zullen verbranden. De hellingen maken plaats voor modderige paden als het regent. De 50 km van de tweede dag zijn net zo vermoeiend als de 90 km van de eerste!

Zoals je kunt zien, is deze route ontworpen voor sportievere fietsers met gravel- of mountainbikes die eens wat anders willen. We raden je aan om de route van Liège naar Gouvy te doen en niet andersom: over het algemeen zijn de ‘mountainbiketrajecten’ bergafwaarts.

Voor accommodatie is er halverwege de route camping Le Moulin, maar je moet voorzichtig zijn want er zijn weinig restaurants en winkels in de omgeving. Je kunt ook accommodatie vinden die geschikt is voor fietsers met het label  Bienvenue vélo. 

U kunt de route vinden op ons Komoot profiel

rusting nodig voor uw reis? Reserveer fietsen en fietstassen via ons website.

  • Vertrekstation: Liège
  • Aankomststation: Gouvy
  • Afstand: 140 km
  • Hoogteverschil: 2100
  • Duur: 2 dagen

Stay informed and subscribe!

On our events, tips and tricks on bike travel